Varukorg

Om företaget

I mer än 150 år och genom flera generationer har vi i familjen Shabani arbetat med orientaliska mattor i Iran.

Mattkompaniet

För drygt 30 år sedan flyttade vi, bröderna Kamran och Behrooz Shabani, till Sverige och startade vår verksamhet med handknutna mattor vid S:t Eriksgatan i Stockholm. Detta var i början på åttiotalet och vi satsade från början på att ge god kvalitet och service till rimliga priser. Fem år senare kunde företaget expandera och flytta till Klarabergsgatan (mitt emot Åhlens). Vi breddade vårt sortiment av orientaliska mattor och hade ett lager på över tusen mattor.

Nu har vi flyttat till en vacker lokal som ligger vid Storgatan 12 i Stockholm nära Östermalmstorg, Den stora ytan på 650 kvm fördelad på 2 våningar ger goda visningsmöjligheter och vi har passat på att ytterligare bredda och finslipa vårt utbud. Vi kan nu presentera ett underbart sortiment handknutna mattor av hög kvalitet med spännande motiv från bl.a. Persien, Afghanistan, Pakistan, Kina, Nepal, Indien och Turkiet.

Med stolthet kan vi berätta att vårt koncept med bra kvalitet, god service och rimliga priser har bidragit till att Mattkompaniet är ett av de största mattföretagen i Norden med tusentals nöjda kunder.

Med vår långa erfarenhet och expertkunskap hjälper vi dig att välja den matta som passar just dig bland våra 3 500 orientaliska mattor.